Zinkies

#Enheltvanligdag?
Ok, det är dags att leka lite fantasilek så om du bara kunde vara så snäll och låtsas som om det här är så inte töntigt, och följa med i svängen.

Du är påväg vidare från en hel dags undervisning, ortroligt bra och intressant undervisning, men du är lite osäker på om du verkligen förstod allt som blev sagt. Din lärare är med dig på din resa, faktum är att han är reseledaren. Det är han som har bestämt vart ni ska, ja ni ja, har jag glömt att säga att du har 11 klasskamrater med dig på turen? Självklart, ni är ju värsta gänget och tillsammans brukar ni lyssna på en helt ny typ av undervisning hos den här läraren. Den är så groundbreaking att han har blivit ganska känd i området runtomkring. Ja, så det var inte bara du som satt där och lyssnade på vad din lärare hade att säga, nej, nej, det var en stor folkmassa som hade försökt att få några undervisande ord från din lärare.

Så du är med andra ord ganska trött nu, jag menar det har börjat bli ganska sent och det har varit en händelserik dag. Men du slappnar väl inte av? Nej det var bra, du sitter ju i en båt och ska jag vara helt ärlig så ser inte vädret ut att vara till eran fördel. Ok, seriöst det börjar verkligen blåsta upp till storm. Du kämpar på tillsammans med dina companioner för att ta dig vidare till andra sidan sjön, men vinden piskar upp stänk från vågorna som träffar dig med isig kyla rätt i ansiktet. Båten gungar helt förfärligt och du ser hur båtar runtomkring dig sakta sjunker ner mot havets öppna famn. Paniken är nästan paralyserande, du har vid det här laget förstått att döden är nästa hållplats. I delad dödsångest med dina kamrater slås du av tanken att din lärare saknas. En irritation börjar växa som ett mörkt moln inom dig och du kan inte låta bli att förargas över att han inte ens är med dig för att kämpa in i det sista. Vart är han förresten?

Någon ropar att han ligger och sover. Du tror först inte dina öron, ligger och sover!? Det är i princip omöjligt, i förtvivlan, irritation och en hel del oro över din lärares otroliga förmåga att kunna sova oberört i denna dramatiska storm, väcker du honom och gör honom klar över situationen. Ja, du skriker faktiskt till honom för att överrösta den vinande vinden. Vad tror han egentligen att han håller på med? Hur kan han sova, ser han inte att ni alla håller på att dö!?

Nyvaken går din lärare upp och säger strängt, lika strängt som dina föräldrar pratar med dig när de ber dig göra något för tionde gången, att vinden ska hålla tyst och chilla lite. Tro det eller ej, men i samma sekund så stillas stormen och allt blir lungt och skönt igen. Jag förstår att du står där och gapar, jag menar varför tänkte inte du på det, det var ju bara att be stormen om att sluta bråka liksom, ja, eller det var i alla fall det som din lärare undrade varför du inte hade kommit på. Varför trodde du inte att det var möjligt, det var ju inget att vara rädd för egentligen. Bara stå du där och gapa med hakan i knät, du har ju just precis fattat att din lärare är värsta superhjälten.

Nämen titta! Där är ju land, ååh vad skönt äntligen kan vi slappna av lite! Eller kanske inte. Är du säker på att du ser rätt? Ja ok, jag förstår, no need att se efter mer nogrant. Det står seriöst en helt naken man därborta på strandkanten, nämen åh vad kul, en helt egen välkomstkomitè, supert! Jaha, det är han där ja, han som är helt knasig i toppen och som är så våldsam att inte ens polisen kan hålla fast honom, nämen åh så roligt att möta på honom efter en så trevlig natt, precis vad du behövde. Ok så ni närmar er nu, stålsätt dig för ett awkward möte med Mr. Psycho, härligt. Och där fick han syn på er ja, jahapp här kommer han rusande när ni kommer fram och strandat båten. Han skriker med en gång att din lärare ska hålla sig borta, du vet hur det är men populära människor, de har en del haters också.
 
Din lärare frågar vad mannen heter, du tänker vad är nu vitsen med det, mannen är helt naken du vill helst bara avlägsna dig från hela situationen. Mannen svarar Legion, mm fint namn, eftersom att han är besatt av många onda andar, ok kanske inte så fint i alla fall. Din lärare använder sin stränga röst igen och ber de onda andarna sticka, men det är några prutande andrar så de lyckas pruta sig till att flytta istället för att bara försvinna. Du hör några djurläten och ser upp, wow en hel grisflock uppe på berget därborta. Nejmen oj vilken fart de plötsligt fick, se där flög andarna in i grisarna och hela flocken rusar ut för bergstoppen. Du bevittnar 2000 grisar springa ner för ett stup och plaska ner i sjön som du just såg lyda din lärare. Där kollar du ut över det blåa vattnet och ser baconet flyta runt, så du gör det ända rationella alternativet och tar upp mobilen för att fotografera. Du fångar fläskklumparna som guppar runt i vattnet i väntan på döden, perfekt och får till lite smickrande färger genom ett av de nyare instagramfiltren och du lägger ut bilden med harshtagen #enheltvanligdagmedJesus....

När Jesus kom till jorden kom han med ett löfte om fred, något som av Israels folk tolkades som den fred de var vana med, du vet den där peace bro, hippie yoyo grejen. Ok jag vet inte om det var exakt det de förväntade sig, men det var i alla fall en ytlig och omständighetsberoende fred. Men Jesus kom med något helt annat, en fred som övergår allt annat. Inte den freden som världen ger, men en frid som håller även om det stormar. För livet stormar helatiden, men det går bra så länge vi litar på honom och tar emot den friden som han ger. Den friden som är oberoende av omständigheter och som går bortom vår männskliga natur. För med Jesus i båten kan jag le mitt i stormen. Det betyder inte att livet bara är en solstrand där jag kan luta huvudet bakåt och sippa på tropiska drinkar, men att jag har någon att hålla i handen när vågorna reser sig runtomkring mig. Så frid vare med dig kära vän, sov gott och Gud välsigne dig! <3

Den som är fast i sitt sinne bevarar du i frid, i frid, ty på dig förtröstar han
Jes 26:3

Ty jag är Herren, din Gud, som fattar din högra hand och som säger till dig: Frukta inte, jag hjälper dig.
Jes 41:13

Detta har jag sagt er för att ni ska ha frid på grund av er gemenskap med mig. Här på jorden kommer ni att möta många sorger och bedrövelser, men var inte oroliga, jag har besegrat de onda krafterna i världen.
Joh 16:33

Jag lämnar en gåva efter mig, och det är frid. Ni ska få av min frid, en frid som ingen här i världen kan ge er. Var därför inte oroliga och rädda.
Joh 14:27
 

Amen :)