Zinkies

Seriestalker
Ska skriva en himla klagovisa till mig själv... Typ en himla månad har jag vetat att skulle skriva en skituppsats i kommunikation, trots detta OCH att jag fick en helg extra är denna söndagen/ sista inlämningsdagen, dagen jag faktiskt börjar skriva den..panik? Nejdå, nejdå, den ska bara vara inne ikväll och jag har i princip knappt börjat...

Så vad gjorde då fina söta rara Julia igår då? Hmm, låt mig se... jag började se på en serie. Suplajs! Som kinesen säger i skämtet, ännu en himla serie som gör att jag sitter bänkad och har ett himla maraton med mig själv. Damer och herrar jag har precis diagnostiserat mig som serie-beroende... Sånn himla abstinens att jag ständigt hittar nya serier, trots att jag VET att jag kommer ha svårt att slita mig och må skiiiit efteråt eftersom att jag totalt försummar verkligheten.

Inte nog med det så valde jag en serie som är avslutad OCH har sex himla sesonger vilket betyder att jag har möjligheten att se de alla om det skulle falla mig in.

Allt började med att jag i fredags såg senaste avsnittet av Vampire Diaries och det sög, S-Ö-G, jag driver inte, var fett besviken. Känslan av att serien verkligen borde ha haft sitt slut för typ en säsong sedan når mig och helt ärligt som Vampire Diaries fan, tycker jag att serien helt har tappat tråden. Dessutom tänker jag att de börjar se lite gamla ut, skådespelarna och en serie som handlar om vampyrer kan inte hålla på för evigt, någonstans på vägen är rynkorna för många för att sminket ska täcka och föreställa en 40-årig 20-åring... Så det jag gör är att jag söker på Ian Somerhalden på IMDB för att se hur gammal han är och ser att han faktiskt medverkat i LOST. Hmm..tänker jag, LOST är ju en väldigt känd serie, konstigt att man inte hört om det. Jag bläddrar ner och får till min förvåning se att han varit med i ca 30 avsnitt. Så nyfiken som jag är vill jag ju se vad han kan tänkas ha för roll i en så respekterad serie, så jag bestämmer mig för att bara se pilotavsnittet. Och visst är han där, dock i en av de mindre rollerna bland de stora rollerna, men hans helt annorlunda rollfigur jämte mot Damon i TVD bekräftar att han är en extremt talangfull skådespelare. Men det är inte bara Ian jag känner igen, utan jag inser att en hel del av skådespelarna spellar i Once Upon a Time teamet. Hon som spelar Belle är med och hon har en ganska stor roll, han som spelar Jafar i Once Upon a Time in Wonderland och han som spelar jätten Tiny i Once Upon a Time. Detta mina kära vänner blev orsaken till min lördagsbortkastning.

Men hur tar jag mig ur det här då? Jo Wikipedia. Jag har läst allt på Wikipedia så jag vet handlingar, upplösningar och mysterium. Detta gör att jag får reda på att det i senare sesonger kommer att komma in lite onaturliga moment, vilket gör mig besviken och inte längre sugen att fortsätta se, då jag tycker att sesong 1 så långt som jag har sett varit väldigt bra och verklighetstrogen. Enligt mig är det ett fusk när serier löser mysterium med övernaturliga fenomen. Dessutom har jag förstått att det kommer bli komplicerat, och jag gillade enkelheten i serien så långt som jag sett nu. Sedan var det ju det faktum att orsaken till att jag började se serien - ians rollfigur, dör i sesong ett så på så sätt är cirkeln slutet och jag kan gå vidare med mitt liv.

Jag ska seriöst ge er en lista med alla serier jag ser eller har sett på så kommer ni förstå problematiken. Det är bara det att jag älskar bra serier och därför letar jag ständigt efter att hitta de. Nej, nu har jag klagat på mig själv tillräckligt. Dags att skriva Juliano, dags att göra någon nytta med ditt liv. Dags att låta någon annan komma in på toan (min lokation haha) dags att gå tillbaka till korrekt svenska (av någon anledning blev detta skrivet på ett klyschigt ungdomsspråk, kanske för att jag är en klyschig seriestalker)