Zinkies

Hold on tight
Lyssnar på Justin Biebers senaste platta och kan från djupet av mitt hjärta säga att den suger, men kände för att mosa in mig i lite len och manlig smörsång. Han är lite av en manlig version av Mariah Carey too be honest.

Tänk att inget är för alltid. Människor håller sällan fast vid det där inre barnet. Jag lovade mig själv för länge sedan att aldrig svika mig själv och fastän jag inte alltid är nöjd med mig själv så har jag ändå alltid hållit det löftet. Varför gör man något som man tidigare sett på med smala ögon? Hur kommer det sig att stegen efter steget blir så mycket mindre? Ibland känner jag mig nästan utanför bara för att jag står så mycket på andra sidan. Varför har jag ingen sådan längtan? Varför dyker inte jag ner i mörkret? Jag tycker om att regera över mig själv. Jag tycker om att följa mitt samvete och alla mina principer, jag tycker bara om det. Jag orkar inte med andra människor ibland, ljudet bara stör mig. Jag tycker mer om det på avstånd...Käre min värld vart är jag på väg? Längtar bara bort från civilisationen. Jag glorifierar det lilla, det instängda och samlade. De vill ha stora drömmar och frihet. Jag vill skala av livet, de vill pimpa upp det. Jag är så annorlunda, men samtidigt så himla vanlig. Vem är jag ens. Vem är jag ens? Kanske är jag redan där. I mörkret. Sakta drunknandes, fallande till botten för att försvinna. Bli osynlig, ensam och betydelselös...
Ironi skriftligt blir som inception
Jag äääälskar idol. Japp så ytlig och klyschig är jag sådär i ett nötskal. Men vad ska man göra, det är ju så galet underbart? Så med Coca Cola i glaset, tv4play på datorn och mobilen i högra handen som jag använder för att upprätthålla kontakten med Kiwi för att kunna diskutera programmet, njuter jag varenda liten sekund av det fina blå pogrammet som visar på tv:n. 

Så här kommer veckans omdömen, (jag vet att ni inte är intresserade, så fortsätt bara skrolla)

1. Ludvig, Ludvig, Ludvig. En Bon Jovi låt? Japp, det var det uppträdandet, total waste of my time.

2. Twyla. Inte där sångmässigt. Behövs inte sägas så mycket mer, eftersom att det trots allt är öronen man använder sig av när man ska lyssna till någons sång.

3. Philip. Hmmm... Jättefalskt, men det var på grund av dåligt låtval...Känslan var där och hans röst är, när den är på plats, raspig och härlig. Han förtjänar en andra chans. Personlighet är nyckeln till personens scennärvaro och jag tycker att han har en personlighet.

4. Lisa. Mmm.. klockrent, självsäkert, snyggt och så lite wailningar där i slutet. Lättmottagligt.

5. Charlie. Jag gillar det. Visst han är inte jätte extrovert på scen, men juryn är för hårda. Känns ibland som att de bestämmer sig för att hacka på en deltagare och sedan kan de inte ombestämma sig.

6. Fanny. Åååh söta, fina Fanny. Jag hajar vad Bard menar med att hon är modern, men jag saknar en självklarhet på scenen som gör att man kan luta sig tillbaka och bara njuta. Sitt med armarna i kors och se söt ut, det gör inget så länge som du ser bekväm ut.

7. Rolf. Jag älskar Rolf, punkt. Sen var det lite övertaggat och en lite mossig låt, men jag älskar Rolf, punkt.

8. Matilda är alltid bra. Sångmässigt och i scennärvaro, men tyckte inte hon "fyllde" scenen ikväll. Svårt att sätta fingret på det, men det var som att hon fortfarande stod på den lilla plätten på kvalveckan. Tävlingen har liksom växt nu och det borde hon också göra.

9. Niklas. Tyckte att åttitalssoundet fanns kvar trots att låten var från 2014. Visst är det skönt att folk kan stå upp för sig själva och fortsätta att hålla fast vid det man tycker om trots kritik, men fakta kvarstår. 80-talet är förbi, det som var modernt då är inte modernt nu och det är inte attraktivt längre.

10. Josefin. Hon har en bra röst och en sprudlande personlighet. Dessutom är hon väl förberedd och visar att hon är villig att jobba för det hon vill. Men för mig handlar artisteri om att ha det "i sig". Att vara lite spontan och att kunna ha ett naturligt scenspråk. Jag tycker att Josefin ser för koreograferad ut och det känns nästan lite konstlat.

11. Petter. Min och Olivias sms-konversation:
- Got the hots för Petter i Idol altså
+ Alltså wow jag är kär i honom typ
- Typ snygg, fast man inte såg det först. Asså jag är platt förälskad
-SnyggPetter
-GullPetter skulle det va haha
+Snyggpetter helt klart
+Hahaha
+Han är som en oslipad diamant
-Yes, jag kan slipa honom ;))
-haha
+Hahaha what!!

(Yes vi är två blåsta blondiner, står på Laila Bagges sida där jao)

12. Mollie har allt. Hon är snygg, hon är naturlig och hon sjunger rent och vackert. Hon är en av kvällens absoluta favoriter.

Summa summerum, jag vill se Pärran utan skägg. Tacka och Bock, mina loppor och muppar :) <3

Flummig och ensam
 
Godnatt loppor och muppar! <3